14 June 2007

Suporter ucis

Citesc pe gsp:
Un fan al lui CFR, Bence Istvan (26 de ani), a decedat luni din cauza unui traumatism cerebral grav, provocat de loviturile aplicate de un grup de 15 suporteri ai rivalei U Cluj. Incidentul a avut loc vinerea trecută într-un local, tînărul murind la două zile distanţă. Ieri, acesta a fost înmormîntat, în timp ce poliţia a arestat deja un suspect, Emil Călin Mureşan (20 ani). În urmă cu doi ani cîţiva fotbalişti ai lui CFR au fost bătuţi de fanii Universităţii.
Suporterii CFR adresează FRF-ului o scrisoare deschisă, din care citez:
Incidentul, mai bine spus crima incalificabila, a fost confirmata si de celebrul RJ, intitulatul sef al galeriei U Cluj si de „(…) poliţia care a reţinut un suspect, Emil Călin Mureşan, în vârstă de 20 de ani.”
(...) este la fel de adevărat şi de grav că, aceşti 15 suporteri ai echipei U Cluj au ucis acest suporter CFR în numele echipei. „Da, noi fani U Cluj am omorât în bătaie un om datorita faptului ca este suporter CFR” (exerciţiu de imaginaţie) si „făcea caterinca de U” (citat din declaraţia sefului galeriei U Cluj). Si ce mă înfioară este mesajul aceluiaşi RJ, şef al unei galerii cu antecedente nenumărate, „CFR să ştie ca venim peste ei”! Ameninţare publică directă!
In Cluj-Napoca, doar dacă te declari simplu fan al echipei CFR Cluj eşti o posibilă victima a acestor animale. Este practic imposibil sa porţi un tricou CFR Cluj in oraş, atâta vreme cât democraţia si respectarea vieţii private ar trebui să fie elementul primordial în România. Şi neprovocaţi aceşti criminali te atacă din senin, urniţi în furia lor doar de culoarea vişinie.
Doamne-ajută!